FOTO a VIDEO Na Filipínach zabíjal tajfún Koppu, devastuje úrodu aj domy

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:32 • 2 min
FOTO a VIDEO Na Filipínach zabíjal tajfún Koppu, devastuje úrodu aj domy

CABANATUAN - Najmenej 20 obetí na životoch si vyžiadal tajfún Koppu, ktorý cez víkend zasiahol severnú časť Filipín. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ničivý živel zároveň prinútil opustiť svoje domovy približne 70.000 ľudí a spustošil aj tamojšiu hojnú úrodu ryže. Miestne úrady uviedli, že aj dnes ešte hrozí nebezpečenstvo, že dážď vyvolaný tajfúnom môže spôsobiť vyliatie riek vo vysokohorských oblastiach krajiny, v ich blízkosti ktorých žijú stovky dedinčanov.

 

Tajfún Koppu zasiahol v nedeľu sever Filipín odkiaľ smeroval ďalej na sever-severovýchod smerom k Luzonskému prielivu. Dnes zoslabol na búrku, ktorú sprevádza vietor s nárazmi s rýchlosťou 85 kilometrov za hodinu. Koppu, čo je japonské slovo pre pohár, je v poradí 12. tropickou búrkou, ktorá tento rok zasiahla Filipíny (v priemere ich je 22 ročne). Supertajfún Haiyan - najsilnejší tajfún, ktorý kedy zasiahol Filipíny - spôsobil v roku 2013 obrovské materiálne škody v centrálnych častiach tejto ostrovnej krajiny, pričom usmrtil vyše 3600 ľudí a milióny ďalších pripravil o domovy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies