FOTO a VIDEO Maďari povolili: Polícia vpustila migrantov na budapeštiansku Východnú stanicu

NETKY.SK • 3 September 2015, 10:10 • 2 min
FOTO a VIDEO Maďari povolili: Polícia vpustila migrantov na budapeštiansku Východnú stanicu

BUDAPEŠŤ - Stovky migrantov zaplavili dnes Východnú stanicu (Keleti pályaudvar) v maďarskej metropole Budapešť. Stalo sa tak po tom, ako polícia po dvoch dňoch uvoľnila zablokované vchody do tejto hlavnej budapeštianskej železničnej stanice.

slovakia

left justify in out

Po uvoľnení blokády migranti zaplnili staničné nástupištia. Podľa fotografa agentúry Reuters sa časť z nich pokúšala dostať do stojaceho vlaku cez okná i dvere.

 

Maďarské železnice však uviedli, že z Východnej stanice nevypravujú priame vlaky smerujúce do západnej Európy. Podobne sa vyjadril aj hovorca rakúskej polície, podľa ktorého momentálne zo stanice Keleti nejazdia žiadne vlaky do Viedne.

 

 

Maďarské orgány v pondelok umožnili viac ako tisícke migrantov nastúpiť na vlaky smerujúce do Rakúska a Nemecka. Od utorka však už do stanice nevpúšťali nikoho, kto nemal platné dokumenty, a pred budovou hliadkovali kordóny maďarskej polície.

 

Davy utečencov čakajúce pred stanicou sa dožadovali, aby im úrady umožnili cestovať do západnej Európy. Časť z nich pohrozila, že ak ich nevpustia do vlakov, vydá sa na peší pochod k 170 kilometrov vzdialenej hranici s Rakúskom.

 

 

V okolí stanice je podľa odhadov utáborených asi 3000 migrantov, ktorých životné podmienky sa napriek úsiliu dobrovoľníkov neustále zhoršujú.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies