FOTO a VIDEO Macedónsko žiada grécku políciu, aby zasiahla proti násilným migrantom na hraniciach

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 14:51 • 2 min
FOTO a VIDEO Macedónsko žiada grécku políciu, aby zasiahla proti násilným migrantom na hraniciach

ATÉNY - Macedónsko požiadalo Grécko o plné nasadenie jeho policajných síl, aby zabránili násilným nepokojom migrantov a pokusom o ilegálne prekročenie štátnych hraníc.

slovakia

left justify in out

Dnešná výzva prišla deň po sedemhodinových zrážkach medzi macedónskymi bezpečnostnými silami a stovkami migrantov i utečencov, ktorí sa pokúsili prejsť cez hraničné oplotenie v blízkosti dočasného utečeneckého tábora pri gréckej dedine Idomeni. V ťažkých podmienkach v ňom žije vyše 11.000 ľudí, pripomenula agentúra AP. Migranti sa chcú dostať z Grécka do Macedónska a odtiaľ do bohatších krajín Európy.


Macedónske úrady použili slzotvorný plyn a gumové projektily. Zdravotnícke humanitárne organizácie uviedli, že ošetrili približne 300 zranených ľudí. Macedónsko oznámilo, že zranenia utrpelo 14 macedónskych policajtov a deväť vojakov. Grécka polícia do potýčok nezasiahla.


Macedónske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Skopje nepretržite žiada od Grécka "spoluprácu, výmenu informácií a preventívne kroky" na odradenie od takýchto incidentov.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona