FOTO a VIDEO Lietadlo Korean Air začalo tesne pred odletom horieť: Evakuovali 302 cestujúcich

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 10:23 • 2 min
FOTO a VIDEO Lietadlo Korean Air začalo tesne pred odletom horieť: Evakuovali 302 cestujúcich

TOKIO - Lietadlu spoločnosti Korean Air začal dnes horieť motor v okamihu, keď sa chystalo vzlietnuť z letiska v japonskom Tokiu.

slovakia

left justify in out

Požiarnici ho do hodiny uhasili a všetkých 302 cestujúcich a 17 členov posádky evakuovali. Päť žien a dvaja muži utrpeli podľa všetkého zranenia, uviedol na tokijskom letisku Haneda vládny predstaviteľ Kjosuke Okada.

 

 

Japonská televízia vysielala naživo zábery, ako najmenej dve požiarne autá hasili požiar motora na ľavej strane lietadla, z ktorého šľahali plamene. Takmer celá strana lietadla bola pokrytá bielou penou. Z dverí lietadla boli spustené núdzové šmykľavky. Na trávniku vedľa vzletovej dráhy v tesnej blízkosti vôd Tokijského zálivu sa zhromaždil veľký dav ľudí, informovala tlačová agentúra AP.

 

 

Postihnutý let s číslom 2708 smeroval do Soulu. Vzletová dráha, na ktorej sa lietadlo nachádza, bola uzavretá a všetky ostatné lety boli dočasne pozastavené. Príčinu požiaru motora ešte nepoznajú.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies