FOTO a VIDEO Juhovýchodnú Sibír bombardovali obrovské krúpy, rozbíjali autá aj strechy domov!

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 13:36 • 2 min
FOTO a VIDEO Juhovýchodnú Sibír bombardovali obrovské krúpy, rozbíjali autá aj strechy domov!

ABAKAN - Republiku Khakassia v juhovýchodnej Sibíri v Rusku zasiahlo nezvyčajne drsné počasie. Obyvateľstvo bombardovali krúpy veľké ako golfové loptičky.

slovakia

left justify in out

Obrovské tvrdé gule sa sypali z neba, prepichávali okná na autách aj strechy domov, nehovoriac o iných škodách na majetku. Kam sa dalo skryť? Pod zem?

 

 

Вот такое нынче лето :) #лето #белё #хакасия

Príspevok, ktorý zdieľa Инна (@inna24krsk),

 

Miestni obyvatelia túto prírodnú „pomstu“ zdieľali na sociálnych sieťach. „Ako ste prežili?“ spýtal sa jeden užívateľ. Iní začali diskutovať o novej klimatickej zmene.

 

Krupobitie sa vyskytlo v blízkosti jazera Bele v obci Shira vo štvrtok, uviedli miestne médiá.

 

 

Niektoré krúpy boli tak veľké, že vyplnili celú ľudskú dlaň. Autorka tejto fotografie tvrdí, že krúpa, ktorú má v dlani, je jedna z tých stredne veľkých. Ako potom museli vyzerať tie najväčšie?

 

Meteorológovia varujú, že toto nemuselo byť posledné krupobitie. Zatiaľ čo Rusko zažíva nezvyčajne chladné leto a teplomery niekde ukazujú zimné teploty, Európa sa potí v extrémnych horúčavách.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona