FOTO a VIDEO Juh Spojených štátov zasiahlo sedem tornád, zahynuli minimálne traja ľudia

NETKY.SK • 24 Február 2016, 10:01 • 2 min
FOTO a VIDEO Juh Spojených štátov zasiahlo sedem tornád, zahynuli minimálne traja ľudia

NEW ORLEANS - Najmenej traja ľudia zahynuli po tom, ako v noci nadnes minimálne sedem tornád zasiahlo štáty Louisiana, Mississippi a Florida na juhu USA. Podľa agentúry AP o tom informovala louisianská pobočka Americkej Národnej meteorologickej služby (NWS).

slovakia

left justify in out

Dvaja ľudia zahynuli v Louisiane, kde jedno z tornád zasiahlo parkovisko obytných karavanov, na ktorom zničila búrka až 90 percent všetkých obytných domovov. Ďalšia osoba prišla o život neďaleko mesta Purvis v štáte Mississippi.


Do nemocnice bolo so zraneniami prevezených prinajmenšom 30 ďalších ľudí, väčšina z nich pochádzala práve zo zmieneného karavanového parku v Louisiane, spresnila spravodajská stanica BBC.


Jedno z tornád zasiahlo aj sever Floridy, pričom podľa tamojších médií boli v jeho dôsledku značne zničené prinajmenšom tri obytné domy v meste Pensacola. Tisíce ľudí v oblasti sa zároveň ocitli bez elektriny. Meteorológovia z NWS očakávajú, že búrky by dnes mali zasiahnuť aj americké štáty Alabama a Georgia.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies