FOTO a VIDEO Indianu počas silných búrok zasiahlo najmenej 12 tornád

NETKY.SK • 25 August 2016, 19:26 • 2 min
FOTO a VIDEO Indianu počas silných búrok zasiahlo najmenej 12 tornád

INDIANAPOLIS - Vlna veľmi silných búrok v amerických štátoch Indiana a Ohio so sebou priniesla najmenej 12 tornád. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tornáda napriek tomu, že poničili domy a obchody, nikoho vážne nezranili. Záchranári naprávajú škody, odpratávajú popadané strechy, stromy a konáre či iné objekty a pokúšajú sa obnoviť elektrické vedenie.

 

Americká národná meteorologická služba uviedla, že jedno tornádo zasiahlo južné časti mesta Kokomo v americkom štáte Indiana. Útvar sprevádzal vietor s maximálnou rýchlosťou 165 kilometrov za hodinu. Šerif z okresu Howard County potvrdil, že mierne zranenia hlásilo desať až 15 civilistov. V okrese vypadla elektrina a bez prúdu bolo najmenej 15.000 domov a ďalších budov.

 

Starosta mesta Kokomo na dnešnej tlačovej besede informoval, že v noci nadnes prespalo vonku alebo v náhradných prístreškoch okolo 220 ľudí. Vstup do zničených domov kontroluje polícia a ľudia sa po návrate domov musia preukázať platnými dokladmi, aby dokázali, že ide o ich majetok. Meteorológovia skutočný rozsah búrok v Indiane stále vyhodnocujú. Úrady však s istotou evidujú hlásenia o najmenej 12 tornádach v okresoch v strednej a severnej časti štátu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona