FOTO a VIDEO Imagine Dragons si získali Bratislavu

NETKY.SK • 20 Január 2016, 10:01 • 2 min
FOTO a VIDEO Imagine Dragons si získali Bratislavu

BRATISLAVA – V rámci koncertného turné The Smoke + Mirrors k novému rovnomennému albumu sa v utorok (19.1.) večer predstavila v slovenskej metropole americká skupina Imagine Dragons. Bratislava si tak do zoznamu interpretov zapísala ďalšiu známu formáciu, ktorej fanúšikmi je predovšetkým mladá generácia.

slovakia

left justify in out

Nadšenie v zaplnenej Aegon Aréne NTC zavládlo už pri príchode členov skupiny na pódium a úvodných skladbách Shots a Trouble. Mladé bratislavské publikum prišlo do haly pripravené, ovládalo texty piesní a svoj mohutný zborový hlas pridalo už pri tretej skladbe It's Time. Nasledoval cover hitu Forever Young skupiny Alphaville, jediný cover v set liste koncertu, po ňom ďalšie hity Roots, Polaroid, I'm So Sorry, Gold, Demons a opäť veľká skúška hlasiviek hľadiska, čo platilo aj pri ďalších známych hitoch On Top Of The World, I Bet My Life a záverečnej skladbe Radioactive. Publikum si vytlieskalo a vykričalo aj prídavok v podobe skladby The Fall. To bol záver skvelého večera, mnohí ostávali pred pódiom a len ťažko uverili, že je koniec. Stovky mobilov boli v permanencii počas celého koncertu a mnohí odchádzali s konštatovaním, že to tu už dávno nebolo.

 

"Skupina prišla popoludní, pred koncertom mala akustickú skúšku. Vôbec neboli nároční, osobne som bola veľmi milo prekvapená, sú to veľmi zdravo žijúci chalani, na pódiu nebol žiadny alkohol, v hrnčekoch mali čaj, zelený a mätový. Okrem toho si objednali rôzne biopotraviny a všetky jedlá boli prepravované v zdravotne bezchybných recyklovateľných obaloch. V šatni aj na pódiu chceli kopu čistých uterákov, čo nie je nič výnimočné. Dbali aj nato, aby pohodlie a všetko potrebné mali aj členovia ich tímu. Boli veľmi milí aj s celým tímom," povedala po koncerte pre TASR Lucia Šuková, PR manažérka produkčnej agentúry Vivien, ktorá skupinu na Slovensko priniesla.

 

 

 

"PREDSTAVSIDRAKOVRADIOAKTÍVNY" #imaginedragons #radioactive #smokeandmirrors #concert #bratislava #ntc #vybornavec

Video uverejnené používateľom Dominik Hopjak (@ddickcheese),

 

Kapela Imagine Dragons z Las Vegas na čele s charizmatickým spevákom Danom Reynoldsom (1987) je na scéne od roku 2008. V septembri 2012 vydala debutový album Night Visions a takmer z večera do rána sa stala jedným z najväčších objavov americkej hudobnej scény. Album sa dostal na druhé miesto rebríčka a jeho celosvetový predaj prevýšil sedem miliónov kópií. Až päť skladieb z neho bodovalo v singlových rebríčkoch. Vo februári 2014 dostal aj koncertnú verziu pod názvom Night Vision Live. Za skladbu Radioactive získala skupina cenu Grammy za najlepší rockový výkon. Ešte väčší úspech jej priniesol druhý album The Smoke + Mirrors z februára 2015, ktorý sa dostal na prvú pozíciu v Spojených štátoch aj v Anglicku.

 

Tohtoročnú koncertnú šnúru začali Imagine Dragons 14. januára v luxemburskom Esch-sur-Alzette, dva dni nato pokračovali v Prahe. Do Bratislavy prišli z Viedne, kde hrali 18. januára. Z Bratislavy sa presúvajú do Budapešti, kde vystúpia už dnes večer. V piatok 22. januára sa predstavia v bieloruskom Minsku, o dva dni neskôr v Moskve a 26. januára v ruskom Sankt Peterburgu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies