FOTO a VIDEO Hlavná cesta cez Kremnické bane je úplne uzavretá: V obci vytopilo domy aj starostu

NETKY.SK • 2 August 2016, 11:38 • 2 min
FOTO a  VIDEO Hlavná cesta cez Kremnické bane je úplne uzavretá: V obci vytopilo domy aj starostu

KREMNICKÉ BANE – Víkendová smršť a prívalový dážď zničili cestu cez Kremnické Bane v okrese Žiar nad Hronom. Je neprejazdná a kompletne uzavretá až do odvolania, a to nielen pre ťažké kamióny, ale pre všetku dopravu.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR dnes podvečer konštatoval starosta obce Kremnické Bane Juraj Vozár, minimálne mesiac ňou neprejdú žiadne autá. Škody spôsobené počasím si totiž vyžiadajú väčšie zásahy. Voda poškodila krajné časti už aj tak miestami zničenej vozovky a zvodidlá, niektoré úseky úplne zničila.

 

 

Ako poznamenal starosta, ide o cestu I. triedy a patrí pod Slovenskú správu ciest. Kamióny musia nateraz použiť horské priechody Donovaly alebo Šturec. Osobné autá odkláňa dopravné značenie cez obec Krahule.

 

Podľa Vozára výčiny počasia zasiahli u nich šesť domov a záhrad, ktoré vytopilo, vrátane jeho. Viacerí obyvatelia Kremnických Baní sa snažia pomáhať poškodeným spoluobčanom. Naposledy miestni obyvatelia bojovali s vodným živlom v roku 2014.

 

 

Na opravu cesty v úseku Kremnických Baní bude podľa SSC potrebný projekt

 

Približne 600 metrov dlhý úsek cesty I/65 v úseku Kremnických Baní, ktorý počas uplynulých dní poškodil prívalový dážď, nebude podľa Slovenskej správy ciest (SSC) možné opraviť z bežnej údržby. Na jej opravu bude podľa hovorkyne SSC Zuzany Hromcovej potrebný projekt.

 

"Jeden máme už niekoľko rokov pripravený, ale asi ho nebude možné použiť celý, vybraný zhotoviteľ sa bude musieť prispôsobiť aktuálnej situácii," priblížila Hromcová. Poškodenie je totiž podľa jej slov veľké. Cesta je podmytá, na jednej strane sa prepadla krajnica.

 

Ako ďalej uviedla, cesta bude až do odvolania uzavretá pre všetku dopravu, nie je totiž možné použiť žiadne dočasné riešenie na spevnenie cesty. Obchádzková trasa pre vozidlá do 3,5 t a autobusy vedie prostredníctvom ciest 11/578 a 111/2504 v smere Kremnica — Krahule- Kremnické bane. Pre vozidlá nad 3,5 t prostredníctvom cesty 1/14 v smere Šášovské Podhradie- Banská Bystrica- Turčianske Teplice.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies