FOTO a VIDEO Havária boeingu v Rusku: Pri pokuse o pristátie zahynulo všetkých 62 osôb

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 13:55 • 2 min
FOTO a VIDEO Havária boeingu v Rusku: Pri pokuse o pristátie zahynulo všetkých 62 osôb

MOSKVA - Letecká spoločnosť FlyDubai, ktorej lietadlo sa dnes zrútilo v ruskom meste Rostov na Done, potvrdila, že nehodu neprežil nikto zo 62 ľudí na palube. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, že ešte stále čakáme na oficiálne potvrdenie, s nesmiernym zármutkom vám musíme oznámiť, že nehodu nikto neprežil," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti FlyDubai.

 

 

Z 55 cestujúcich, ktorí sa v čase nešťastia nachádzali na palube Boeingu 737-800 letiaceho z Dubaja do Rostova na Done bolo 33 žien, 18 mužov a štyri deti. Okrem cestujúcich zahynulo na palube lietadla aj sedem členov posádky.

 

 

Boeing 737-800 nízkonákladovej leteckej spoločnosti FlyDubai sa zrútil dnes o 03.50 h miestneho času (01.50 h SEČ) vo vzdialenosti približne 250 metrov od prahu pristávacej dráhy na letisku v Rostove na Done. Zatiaľ nie je známe, čo nehodu spôsobilo, avšak jej pravdepodobnou príčinou mohla byť zlá viditeľnosť a silný bočný vietor. Stroj podľa spravodajskej televízia BBC havaroval a začal horieť pri druhom pokuse o pristátie, keď pilot prerušil prvý pristávací manéver a s lietadlom dve hodiny krúžil nad letiskom.

 

 

Mesto Rostov na Done leží neďaleko ukrajinských hraníc, približne 950 kilometrov južne od ruskej metropoly Moskva.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies