FOTO a VIDEO Grécko očami filmového štábu ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 15:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Grécko očami filmového štábu ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA

CHALKIDIKI - Je dovolenkové obdobie a tak odpočíva aj Oklamčákov ČESKOSLOVENSKÝ LEV, no neodpočívali členovia teamu David a Pavol Greksa a v GRÉCKU pripravili špeciálne pre netky.sk svoje postrehy aj prostredníctvom fotografií a videa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Takto to zažil a porozprával ,o pobyte v Grécku, v týchto dňoch jeden z členov "Oklamčakovho leva" Pavol Greksa: 

 

"Jednými milované inými zatracované Grécko. Krajina v ktorej je možné stráviť nádhernú a nie drahú dovolenku.  Našou dlhoročnou destináciou je polostrov Chalkidiki a prostredný polostrov Poseidonovho trojzubca. Cesta vedie cez Maďarsko, Srbsko, Macedoniu . Navigácia predpokladá trvanie cesty zo západného Slovenska cca 13 hodín za ideálnych podmienok a bez zastávok , no my sa ľúbime po ceste flákať a tak nám to trvá dlhšie. Pre zaujímavosť uvádzam že všade po ceste vrátane diaľničných poplatkov sa dá platiť kartou. Cesta tam a späť nás stojí cca 260€ aj s jednoduchým občerstvením na čerpačkách.

 

V Grécku na Chalkidikách ale aj cestou hlavne cez Macedóniu, teploty najmä v popoludňajších hodinách  bežne dosahujú 39 aj 40 stupňov, tak že cestovať bez klimatizácie, no neviem?  Vykúpením a odmenou  je zase nádherná teplá a priezračná vodička Egejského mora. Mnoho nádherných a malebných pieskových pláží bez skál a ježkov.

 

Našim kritériom je, že keď idem k moru tak k ozajstnému nie špinavému na severe Talianska alebo poloslané Čierne more, kde ma v priebehu 10 minút tri krát niečo uštiplo do nohy pod vodou. Polostrov Sithonia nie je precivilizovaný, duniaci diskotékami ako aj  nočným vyčíňaním motoriek bez výfuku ktoré nás inde budili v noci každú pol hodinu do rána. Takéto vyspatie nie je ktovie čo. Tu si vieme oddýchnuť môžeme si doniesť vlastnú loď bez obáv že by  niekto od nás za to pýtal peniaze ako v Chorvátsku.

 

Zaparkujeme kde chceme robíme čo chceme. Prostredie ponúka nekonečne veľa fotogenických miest panorám výhľadov a hlavne nepreplnených pláží.  Ako paradox som vnímal službukonajúceho plavčíka na pláži v Sykii na vežičke a to na prekrásnej pieskovej pláži s čistučkou vodičkou dlhej asi 1,5 km kde sme boli iba my a on. Nikto iný.  Takýchto pláží je am veľa jedna krajšia ako druhá. Možnosť požičania  motoriek skútrov za cenu 10-12-15€ podľa kubatúry 50-150cm3 a môže sa pobehať všade poľné, prašné aj asfaltové cesty a dostať sa na prekrásne miesta, pláže, panorámy hlavne na miesta  úplne v divočine. Stáda kôz vedené pastierom alebo capom s véééľkými širokými rohami je možné  stretnúť kdekoľvek. 

 

Rovnako tak poskákať z motoriek do priezračnej vodičky na niektorej z pláží a keby som s autom alebo s motorkou zišiel aj do vody tak sa o to nikto nezaujíma s porovnaním na plážach v iných krajinách, kde Vás zoderú ešte aj na parkovnom. Na niektorých miestach môžete mať vozidlo priamo na pláži a je to normálne. Strava je v cene porovnateľnej u nás bohatá večera vrátane vynikajúceho gréckeho piva Mythos vyjde okolo 6€.

 

Rovnako tak večerná atmosféra obohatená likvidáciou sladučkých gréckych melónov ktoré sú tam lacné.  My nosievame aj vlastné plavilo a mať na dovolenke pri mori vlastné plavidlo s motorom, otvára ďalšiu, novú dimenziu dovolenky. Odplávať na dobrodružné plavby, kam by ste sa ináč nedostali má svoje čaro a hlavne veľa  nezabudnuteľných zážitkov a to pre deti.

 

Takže Dovolenka na hraniciach exotiky za neexotické peniaze.  Krátke zhrnutie, Rajské prostredie na juhu polostrova Sithonia na Chalkidikách, kam ešte nedorazila komercionalizácia ani civilizácia, prekrásne priezračné more a voňavé slnkom zaliate pieskové pláže. Sladučké červené melóny a voňavé grécke OUZO. Spev cikád a špliechanie mora."

 

A takto to videl cez fotoobjektív a kameru, člen ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA - Oklamčák show sport teamu, David Greksa:

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies