FOTO a VIDEO Francúzsky umelec využil optický klam: Nechal zmiznúť pyramídu v Louvri

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 11:19 • 2 min
FOTO a VIDEO Francúzsky umelec využil optický klam: Nechal zmiznúť pyramídu v Louvri

PARÍŽ - Francúzsky streetartový umelec JR nechal s využitím optického klamu zmiznúť slávnu sklenú pyramídu na nádvorí parížskeho Louvru. Zakryl ju s inštaláciou, vďaka ktorej splýva s pozadím, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Turisti sa dnes predháňali, aby si urobili "selfie" snímku s Louvrom bez viditeľnej sklenej stavby po prvý raz v digitálnej ére.

 

Čelnú stenu kedysi kontroverznej pyramídy zakryla čiernobiela inštalácia zobrazujúca východnú stranu Napoleonského nádvoria, vďaka čomu sa zdá, že zmizla. Budovu pyramídy, ktorá slúži ako hlavný vchod do múzea Louvre, navrhol v roku 1989 americký architekt čínskeho pôvodu Ieoh Ming Pei.

 

 

JR je skúsený multimediálny umelec, ktorý začal experimentovať s grafiti ako 13-ročný. Je známy svojimi veľkoformátovými fotografickými kolážami ľudí, ktorými pozakrýval múry verejných priestorov vo viacerých svetových mestách.

 

 

Slávnu pyramídu pozakrýval na pozvanie múzea Louvre. Zakrytá zostane tri dni, do piatka, uviedla CNN.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies