FOTO a VIDEO Explózia na trhu s pyrotechnikou v Mexiku: Hlásia najmenej 26 mŕtvych

NETKY.SK • 21 December 2016, 07:47 • 2 min
FOTO a VIDEO Explózia na trhu s pyrotechnikou v Mexiku: Hlásia najmenej 26 mŕtvych

MEXIKO - Najmenej 26 mŕtvych si vyžiadala séria výbuchov, ktorá otriasla v utorok trhom so zábavnou pyrotechnikou v mexickom meste Tultepec.

slovakia

left justify in out

Oblastný prokurátor Alejandro Gómez to oznámil po tom, ako médiá v súvislosti s touto udalosťou spočiatku informovali len o zranených osobách.

 

 

Mexická federálna polícia potvrdila, že pri výbuchoch a následnom požiari bolo zranených celkove 70 ľudí. Podľa vyjadrenia jedného zo zdravotníkov pre televíznu sieť FOROtv utrpelo najmenej 15 z nich ťažké popáleniny, ktoré v niektorých prípadoch zasiahli až 90 percent povrchu tela.

 

 

V súvislosti s výbuchmi v Tultepecu, ktorý sa nachádza pri severnom okraji mexického hlavného mesta, je hlásený aj vysoký počet nezvestných.

 

Televízne stanice zverejnili zábery zachytávajúce niekoľko silných explózií na trhovisku San Pablito, z ktorého stúpal mohutný oblak dymu. Veľká časť predajných stánkov bola zničená a nasadené zložky prehľadávajú ich trosky, keďže môžu byť pod nimi zavalení ľudia.

 

Mexická polícia vyslala to Tultepecu svoje špeciálne jednotky, aby pomáhali pri záchranných prácach, zatiaľ čo vyšetrovatelia generálnej prokuratúry pracujú na určení príčiny tragédie. V okolí trhoviska zasahovali aj vojaci, ktorí evakuovali ľudí z ohrozených budov.

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto vyjadril prostredníctvom siete Twitter sústrasť rodinám obetí a zaželal zraneným skoré uzdravenie.

 

Trh so zábavnou pyrotechnikou v Tultepecu je najznámejším v Mexiku, kde mnoho ľudí tradične odpaľuje delobuchy a ohňostroje aj na Vianoce či počas vítania nového roka. Podobné požiare a výbuchy tu zaznamenali aj v rokoch 2005 a 2006, keď boli zničené stovky predajných stánkov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona