FOTO a VIDEO Dráma v Kalifornii: Stovky ľudí museli újsť pred lesnými požiarmi

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 06:57 • 2 min
FOTO a VIDEO Dráma v Kalifornii: Stovky ľudí museli újsť pred lesnými požiarmi

LOS ANGELES - Dva lesné požiare na úpätí hôr v blízkosti mesta Los Angeles spálili v utorok plochu o rozlohe vyše 20 štvorcových kilometrov a prinútili stovky ľudí ujsť zo svojich domovov. Oznámila to tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Požiare v národnom lese, 40 kilometrov na východ od Los Angeles, sa začali v pondelok v noci a do utorka sa rozrástli na besniace plamene ohrozujúce stovky domovov. Los Angeles Times napísali, že z oblasti museli evakuovať najmenej 750 ľudí.

 

 

Požiare dostali mená Azusa a Duarte po mestách, v ktorých vznikli. Od seba ich oddeľuje iba zopár kilometrov členitého terénu a hrozí, že sa v súčasnom horúcom, veternom počasí spoja to jedného obrovského ohňa, uviedli úrady.

 

Ide o najnovšie vo vlne lesných požiarov v južnej Kalifornii, ktoré v uplynulých dňoch spálili územie o rozlohe viac ako 80 štvorcových kilometrov.

 

 

Lesný požiar pri meste Santa Barbara, 150 kilometrov na západ od Los Angeles, bol zo 70 percent pod kontrolou po tom, ako spálil územie o rozlohe vyše 32 štvorcových kilometrov. Požiarnici pokračujú v boji s ďalším veľkým lesným požiarom pri americko-mexických hraniciach, 60 kilometrov na juhovýchod od San Diega.

 

 

Zatiaľ neboli hlásené žiadne úmrtia v týchto požiarov. Úrady sa však obávajú, že to najhoršie ešte len príde.

 

Utorok bol prvým dňom leta, ktoré sa na juhozápade USA očakáva dlhé a horúce. Danú oblasť už piaty rok sužuje zdrvujúce sucho, ktoré vyprahlo stromy a krovinatý porast a urobilo z nich palivo pripravené na podpálenie.

 

Americké národné požiarne centrum tento mesiac v sezónnej predpovedi varovalo pred "významným potenciálom požiarov" v južnej Kalifornii a častiach štátov Arizona a Nové Mexiko v prvej polovici leta.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona