FOTO a VIDEO Do Nemecka dorazili americké tanky: Presunú sa do Poľska a Pobaltia

NETKY.SK • 7 Január 2017, 07:30 • 2 min
FOTO a VIDEO Do Nemecka dorazili americké tanky: Presunú sa do Poľska a Pobaltia

BERLÍN - Spojené štáty presúvajú do východnej Európy tankovú brigádu a prvé vojenské zariadenia a dopravné prostriedky vykladali dnes v nemeckom prístave Bremerhaven. Dve ďalšie lode s výzbrojou by mali do Bremerhavenu doraziť v nedeľu a následne sa tanky a všetko ostatné presunú do Poľska.

slovakia

left justify in out

Presun tankovej brigády je súčasťou operácie Atlantic Resolve (Atlantické odhodlanie), ktorej cieľom je zaručiť mier a stabilitu vo východnej Európe. Hlavný štáb brigády bude sídliť v Poľsku, kde sa tanky zúčastnia na cvičeniach.

 

Poľsko, Lotyšsko, Litva a Estónsko majú obavy z Ruska po jeho anexii Krymu a podporovaní proruských povstalcov na východnej Ukrajine.

 

 

Nemecká armáda informovala nemecké médiá, že väčšina nákladu z lodí bude pokračovať v ceste po železnici a že vojenský konvoj sa bude presúvať cez spolkové krajiny Dolné Sasko, Hamburg, Sasko-Anhaltsko a Brandenbursko.

Avšak väčšina z približne 4000 amerických vojakov z tankovej brigády poletí do Poľska priamo lietadlom.





 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies