AKTUALIZOVANÉ FOTO V Barcelone došlo k teroristickému útoku, najmenej 13 mŕtvych a 100 zranených

NETKY.SK • 18 August 2017, 06:30 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO V Barcelone došlo k teroristickému útoku, najmenej 13 mŕtvych a 100 zranených

BARCELONA - Najnovšia bilancia včerajšieho teroristického útoku v Barcelone je 13 mŕtvych a 100 zranených.

slovakia

left justify in out

Mnohí zo zranených sú vo veľmi vážnom stave, takže počet obetí na životoch ešte nemusí byť konečný. Na počesť obetí barcelonského útoku vyhlásili trojdňové obdobie smútku.

 

K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). 

 

Podľa slov vysokopostaveného policajného predstaviteľa išlo jednoznačne o teroristický útok, ktorého cieľom bolo usmrtiť čo najviac ľudí. Táto udalosť podľa neho súvisela s výbuchom v Alcanare, pri ktorom v stredu zahynula jedna osoba.

 

Dvaja ozbrojenci sa zabarikádovali v tureckej reštaurácii. Na teroristickej operácii v katalánskej metropole sa však podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov nepodieľalo iba jedno biele vozidlo, prenajatá dodávka typu Fiat, ale aj druhý automobil takisto bielej farby. Či boli ozbrojenci v tureckej reštaurácii práve posádkou z tohto druhého automobilu, to zostáva zatiaľ nezodpovedanou otázkou.

 

 

Hovorca ministerstva zahraničia SR Peter Susko informoval, že ministerstvo zatiaľ nekontaktoval so žiadosťou o pomoc žiaden slovenský občan. O tom, či sú medzi obeťami útoku aj Slováci, zatiaľ nemá ministerstvo žiadne informácie.

 

V Barcelone sa nachádza asi desať slovenských dovolenkárov, vyplýva z dobrovoľného registračného formulára rezortu. V Španielsku by ich malo byť 199. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies