FOTO a VIDEO Detskú nemocnicu v Aleppe zasiahli nálety: Zomrelo 21 ľudí vrátane 5 detí!

NETKY.SK • 17 November 2016, 07:44 • 2 min
FOTO a VIDEO Detskú nemocnicu v Aleppe zasiahli nálety: Zomrelo 21 ľudí vrátane 5 detí!

BEJRÚT - Detskú nemocnicu v rozdelenom sýrskom meste Aleppo zasiahli dnes intenzívne nálety, pri ktorých zahynulo 21 ľudí. Medzi mŕtvymi je päť detí a dobrovoľný zdravotník. Informovali o tom monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) a zdravotníci, ktorých citovala tlačová agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nálety boli uskutočnené pravdepodobne sýrskou opozíciou, teda teroristickými skupinami, ktoré bojujú proti vládnym jendotkám podporovanými Ruskom.

 

 

Rusko - spojenec sýrskej vlády - popiera, že by sa zapojilo do najnovších náletov na Aleppo, ktoré v utorok nasledovali po trojtýždňovej prestávke. Vláda v Damasku oznámila, že spúšťa veľkú vzdušnú operáciu proti "teroristom" v iných oblastiach severozápadnej a strednej Sýrie.

 

Riaditeľ zasiahnutej nemocnice vystupujúci ako doktor Hátim zverejnil na Facebooku apel: "Detská nemocnica má strašný deň. Ja, môj personál a všetci pacienti sedíme práve teraz v jednej miestnosti v suteréne. Snažíme sa našich pacientov ochrániť. Snažíme sa zo suterénu odísť, ale nemôžeme, pretože na oblohe sú všetky tie lietadlá."

 

"Modlite sa za nás," dodal riaditeľ. Napísal tiež, že nemocnicu zasiahlo najmenej 20 barelových bômb - ničivých zbraní.

 

Ruské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že nebombardovalo Aleppo už takmer mesiac. Rusko v predchádzajúci deň upozornilo, že spustilo veľkú leteckú operáciu zacielenú proti extrémistickým skupinám v neďalekých regiónoch Idlib a Homs.

 

"Chcem zdôrazniť, že ruské vojenské lietadlá nepodnikli nálety na mesto Aleppo 29 dní," uviedol hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov, ktorého citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS.

 

Od pondelka zasiahli nálety v Sýrii najmenej päť ďalších nemocníc, dve na vidieku provincie Aleppo a tri v povincii Idlib. Uviedol to Zväz sýrskych lekárskych a záchranárskych organizácií (UOSSM) v Nemecku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies