FOTO a VIDEO Ďalší útok v Nemecku: Sýrsky migrant útočil mačetou, zabil jednu ženu a zranil dve osoby

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 11:58 • 2 min
FOTO a VIDEO Ďalší útok v Nemecku: Sýrsky migrant útočil mačetou, zabil jednu ženu a zranil dve osoby

STUTTGART - Jedna žena prišla dnes o život a ďalšie dve osoby utrpeli zranenia pri útoku muža s mačetou v meste Reutlingen na juhozápade Nemecka. Poľské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že išlo o občianku Poľska. Páchateľa, ktorým je podľa slov policajného hovorcu 21-ročný sýrsky žiadateľ o azyl, polícia bezprostredne po incidente zadržala.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemecký denník Bild s odvolaním sa na výpovede svedkov uviedol, že k útoku došlo okolo 16.30 SELČ pred miestnou predajňou kebabov. Viacerí ľudia z miesta v panike utekali. "Útočník bol úplne mimo. Utekal s mačetou za hliadkovacím vozidlom polície," uviedol podľa denníka jeden zo svedkov incidentu.

 

 

Nemecká polícia oznámila, že zatkla sýrskeho žiadateľa o azyl, ktorý dnes v meste Reutlingen na juhozápade Nemecka zabil mačetou ženu. Podľa polície nič nenaznačuje, že by čin, ku ktorému došlo v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, súvisel s terorizmom, informovala tlačová agentúra DPA. Páchateľ a obeť mali podľa slov podozrivého vzťah, informovali dnes nemecká polícia a prokuratúra.

 

 

Páchateľom je podľa hovorcu tamojšej polície žiadateľ o azyl zo Sýrie, ktorý už v minulosti ublížil viacerým ľuďom, uviedla agentúra Reuters. Kedy k zmieneným incidentom došlo a ani to, kedy muž prišiel do Nemecka, doposiaľ známe nie je.

 

 

Pri útoku utrpeli podľa polície zranenie dvaja ľudia - muž a žena. Útočník podľa slov polície konal sám. Motív jeho činu nie je známy. Obyvateľom mesta však podľa slov polície už nijaké nebezpečenstvo nehrozí.

 

 

Dvadsaťjedenročný útočník bol polícii známy a zatkla ho niekoľko minút po útoku neďaleko miesta činu. Muž útočil na centrálnej autobusovej stanici mesta o 16.30 po hádke, uviedla polícia. Incident mal niekoľko očitých svedkov.

 

 

Bádensko-Württembersko je treťou najväčšou nemeckou spolkovou krajinou.

 

Podrobnosti o útočníkovi nie sú dostupné a jeho motív je nejasný. Nič nenasvedčuje, že by mal komplicov.

Polícia neskôr povedala, že nie je jasné, či muž svoje obete poznal.

 

Podľa svedkov útok v centre mesta so 112.500 obyvateľmi vyvolal paniku. Dve hodiny po útoku miestne orgány ubezpečili obyvateľov, že im nehrozí žiadne riziko.

 

Niekoľko miestnych ľudí uviedlo, že sa necítia byť v bezpečí a sú vydesení, keďže Nemecko je nervózne po piatkovej streľbe v Mníchove, v ktorej útočník zabil 10 ľudí vrátane seba.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies