FOTO a VIDEO Centrum Nitry zaplavila voda z prasknutého potrubia

NETKY.SK • 20 Január 2017, 08:23 • 2 min
FOTO a VIDEO Centrum Nitry zaplavila voda z prasknutého potrubia

NITRA – Na Triede Andreja Hlinku v Nitre dnes včera 20. hodinou prasklo vodovodné potrubie. Tryskajúca voda zničila kus chodníka a následne zaplavila veľkú časť jednej z hlavných nitrianskych dopravných tepien spolu s priľahlými ulicami a parkoviskami.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovalo osem hasičov s dvoma vozidlami. „Boli sme povolaní na technický zásah. Došlo k zaplaveniu cesty a vedľajších komunikácií vo veľkom rozsahu. Voda dosahuje miestami hĺbku 30 až 40 centimetrov. Porucha nastala na hlavnej vetve vodovodu, ktorá zásobuje celé sídlisko Chrenová. Ten príval bol taký veľký a rýchly, že niektorí vodiči nestihli z miesta odísť. Preto sme museli odtiahnuť dve autá, ktorým zhasol motor,“ uviedol veliteľ hasičov Ľuboš Krišák.

 

 

 

Pracovníci Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti sa snažia situáciu riešiť a prasknuté vodovodné potrubie uzavrieť. Veľká časť sídliska Chrenová však kvôli poruche zostala bez vody. Situáciu môže ešte viac skomplikovať silný mráz. V čase havárie klesla teplota v Nitre na mínus 15 stupňov Celzia. „Zatiaľ je tá voda v tekutom stave, ale keď to všetko zamrzne, tak to bude problém,“ skonštatoval Krišák.

 

Vodu už odčerpali, časť Nitry je však stále bez vody

 

„Vo vode stálo jedno zaplavené vozidlo, ktoré hasiči odtlačili mimo zaplavenú zónu. Označili miesto, odkiaľ vyvierala voda z poškodeného potrubia a po odstavení vody vodárenskou spoločnosťou začali odčerpávať vodu plávajúcim čerpadlom a otvárať dažďovú kanalizáciu, ktorá bola upchatá,“ informoval agentúru SITA nitriansky krajský hovorca hasičov Michal Varga. Cestári vozovku posypali, aby nezamrzla. 

 

Voda je už odčerpaná, Trieda Andreja Hlinku je dnes prejazdná. Časť domácností na Chrenovej je stále bez vody, Západoslovenská vodárenská spoločnosť situáciu rieši. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona