FOTO a VIDEO Bombový útok v dovolenkovej destinácii v Thajsku: Traja mŕtvi a 30 zranených!

NETKY.SK • 12 August 2016, 11:01 • 2 min
FOTO a VIDEO Bombový útok v dovolenkovej destinácii v Thajsku: Traja mŕtvi a 30 zranených!

BANGKOK - Bombové útoky, ktoré vo štvrtok a dnes zasiahli juh Thajska a vyžiadali si najmenej tri obete na životoch a minimálne 30 zranených

slovakia

left justify in out

Tretí bombový útok v priebehu 12 hodín si dnes v Thajsku vyžiadal ďalšiu obeť a dvoch zranených. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajný zdroj.

 

Útok sa odohral dnes ráno v juhothajskej provincii Surat Thani. Jedna z náloží vybuchla pred policajnou stanicou, druhá pred sídlom námornej polície.

Niekoľko hodín pred tým - krátko pred polnocou miestneho času - vybuchli dve bomby v obľúbenom dovolenkovom meste Hua Hin, približne 200 kilometrov južne od Bangkoku. O život prišla jedna osoba a 22 ďalších ľudí utrpelo zranenia.

 

 

Medzi zranenými sú aj cudzinci. Podľa médií ide o občanov Rakúska, Británie, Holandska, Nemecka a Talianska. Útok sa odohral na rušnom mieste, kde je mnoho barov, ktoré vyhľadávajú miestni obyvatelia i turisti.

 

Výbuchy v Hua Hin sa odohrali niekoľko hodín po tom, ako v juhothajskej provincii Trang pri výbuchu bombovej nálože zahynula jedna osoba.

 

 

K incidentom došlo pred predĺženým víkendom, počas ktorého v Thajsku oslavujú narodeniny kráľovnej Sirikit i miestny Deň matiek.

 

Bombové útoky pravdepodobne nesúvisia s islamským terorizmom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie thajskej polície.

 

"Sme si istí, že (útoky) nesúvisia s terorizmom," uviedol vysokopostavený predstaviteľ thajskej polície, ktorý však zároveň dodal, že zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, kto za útokmi stojí.

 

Pri viacerých explóziách, ku ktorým došlo v noci nadnes a vo štvrtok v štyroch thajských mestách, zahynuli najmenej traja ľudia a minimálne 30 ľudí utrpelo zranenia, vrátane približne desiatich zahraničných turistov v prímorskom letovisku Hua Hin. Podľa médií ide o občanov Británie, Holandska, Nemecka, Rakúska a Talianska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies