FOTO a VIDEO Blíži sa nová generácia Boeingov, cez strop budete vidieť oblohu

NETKY.SK • 12 Január 2016, 16:04 • 2 min
FOTO a VIDEO Blíži sa nová generácia Boeingov, cez strop budete vidieť oblohu

CHICAGO – Vývojári so sídlom v Chicagu prišli s revolučným dizajnom pre dopravné lietadlá. Ich cieľom je upraviť interiér Boeingu pre vyšší komfort cestujúcich a posunúť ho na novú úroveň.

slovakia

left justify in out

V lietadle budúcnosti bude pasažierov zabávať napríklad strop s displejom, ktorý bude cez deň premietať oblohu s aktuálnym počasím a noci zase hviezdy. Na palube lietadla má byť špeciálne osvetlenie, pri ktorom by sa cestujúcim lepšie zaspávalo.

 

Štandardom majú byť aj obrazovky, na ktorých budú cestujúci pozerať nie len filmy a televízne programy, ale aj aktuálne informácie o priebehu letu.

 

Cestujúci sa budú môcť presúvať z kabíny do kabíny cez automatizované dvere, ku komfortu majú prispieť aj pohodlnejšie sedadlá. "Technologické možnosti, aké v lietadle využijeme sú nekonečné,“ povedal viceprezident vývoja Mike Sinnett.

 

Vývojári dosiaľ neprezradili, kedy bude nová generácia lietadiel prístupná verejnosti, ale existujú už počítačové animácie, ktoré ukazujú, na čo všetko sa môžu zákazníci aerolínií v budúcnosti tešiť.

 

Koncepciu nového Boeingu uviedli inžinieri z divízie Commercial Airplanes Product Development.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies