FOTO a VIDEO Apple predstavil nové produkty: Vylepšený iPhone 6s a gigantický tablet iPad Pro

NETKY.SK • 10 September 2015, 07:58 • 2 min
FOTO a VIDEO Apple predstavil nové produkty: Vylepšený iPhone 6s a gigantický tablet iPad Pro

SAN FRANCISCO – Šéf firmy Apple Tim Cook odhalil včera večer v kalifornskom SanFranciscu nové produkty, medzi ktorými je aj nový model telefónu iPhone 6s a 6s Plus.

slovakia

left justify in out

img

 

iPad Pro

Najnovší iPad s označeným Pro je podľa Cooka „najlepšia vec pre iPad od vydania iPadu“. Verzia Pro má väčšiu obrazovku ako predošlé modely (12,9 palca, 32,8 centimetra). Mal by byť dvakrát rýchlejší ako model Air 2. Displej má 2732 x 2048 pixelov a váži asi 750 gramov.

 

 

iPad Pro je kompatibilný s novým produktom Apple Pencil – ceruzky, ktorou je možné tablet ovládať a taktiež s klávesnicou – Smart Keyboard.

 

img

 

Apple Watch

Firma Apple v spolupráci s fracúzskou odevnou firmou Hermés predstavila náramky na hodinky Apple Watch, ktoré sú k dispozícii vo viacerých farbách a materiáloch. Hodinky teraz nevyzerajú vesmírne a sú vhodné aj k obleku.

 

Apple TV

Nový verzia Apple TV obsahuje hlasové ovládanie v štýle Siri, ktoré poznajú používatelia iPhonov. Po novom má aj dotykový ovládač a vlastný App Store. Apple TV má vlastný operačný systém TVOS a spoločnosť dúfa, že developeri budú vytvárať pre televíziu aplikácie.

 

Apple TV obsahuje hudobnú službu Apple Music a taktiež aj hry.

 

img

 

iPhone 6s

Podľa Tima Cooka „jedinú vec, ktorú sme na iPhone zmenili je všetko“. Je dostupný v štyroch rôznych farbách, k bielej, šedej a zlatej pribudla „ružovo-zlatá“. Podľa spoločnosti Apple má nový iPhone najtvrdšie sklo medzi smartfónmi. Telefón má nový 12 megapixelový fotoaparát vzadu a 5 megapixelový fotoaparát vpredu. Zadná kamera je schopná natočiť aj video v kvalite 4K. Novou funkciou je takzvaný „3D Touch“ (3D Dotyk), čo znamená že telefón bude reagovať na rôzne stupne sily dotykov – slabý dotyk vám umožní iba nahliadnuť do obsahu, silný ju otvorí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona