FOTO 11-ročný chlapec z Nigérie vytvára hyperrealistické kresby: Z jeho tvorby budete nadšení

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 12:00 • 2 min
FOTO 11-ročný chlapec z Nigérie vytvára hyperrealistické kresby: Z jeho tvorby budete nadšení

ABUJA - Zoznámte sa s Kareenom Warisom Olamilekanom (tiež známym ako Waspa), 11-ročným umelcom z Lagosu v Nigérie, ktorý rýchlo získal medzinárodné uznanie za svoje životné kresby.

slovakia

left justify in out

Tento talentovaný mladý chlapec v súčasnosti študuje na Ayowole Academy of Arts, nazýva a sníva o tom, že jeho diela sa raz ocitnú v galériách.

 

 

Olamilekan kreslí od veku 6 rokov a hlavným predmetom jeho hyperrealistických prác sú zvyčajne portréty. "Objektom sú mi väčšinou priatelia. Kreslím karikatúry, komiksy. Nakreslil som ilustrácie z učebníc a novín," povedal Olamilekan pre BBC.

 

 

Am back on instagram. Pencil art #hyperrealism #waspa ...It's in me

Príspevok, ktorý zdieľa kareem waris (@waspa_art),

 

"Vytváram hyperrealistické kresby." Každá kresba, ktorú Kareen vytvára, nás ohromí detailmi, ktoré nie sú pre 11-ročné dieťa typické. Kareen hovorí, že jeho inšpirácia pochádza zo všetkého, čo sa deje okolo neho, najmä jeho rodiny, ale čerpá najmä od dvoch z jeho umeleckých idolov - nigérijského umelca Arinze Stanleyho, ktorý sa tiež špecializuje na hyperrealizmus a talianskeho renesančného majstra Michelangela.

 

 

Glory be to God i think am getting there gradually. Waspa art ....its in me

Príspevok, ktorý zdieľa kareem waris (@waspa_art),

 


Najznámejšie umelecké diela, ktoré vytvoril Olamilekan, sa nazývajú "denný chlieb" - zobrazuje osobu, z ktorej steká pot a slzy.

 

 

Na to, že má Olamilekan len 11 rokov je veľmi uvedomelý. "Moja rodina, tvrdo pracuje na to, aby sme jedli," vysvetľuje Kareen. "To ma inšpiruje."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies