Fotky mŕtveho Usámu bin Ládina zostanú utajené

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 18:00 • 2 min
Fotky mŕtveho Usámu bin Ládina zostanú utajené

WASHINGTON - Americký federálny odvolací súd dnes rozhodol, že vláda USA mala právo zaradiť vyše 50 fotografií vodcu al-Káidy, Usámu bin Ládina, urobených po jeho zabití americkým komandom v Pakistane, medzi utajené materiály a nie je povinná ich zverejniť. O jednomyseľnom rozhodnutí súdu informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Traja sudcovia odvolacieho súdu Washingtonu D.C. zamietli žiadosť o vydanie snímok, ktorú na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám podala konzervatívna nezisková organizácia Judicial Watch.
Súd konštatoval, že americká spravodajská služba CIA správne zabránila zverejneniu snímok, napísala agentúra Associated Press. Fotografie tváre bin Ládina, použité na jeho identifikáciu, by totiž mohli odhaliť utajované metódy spravodajskej služby. A snímky z pochovania jeho telesných pozostatkov v mori by zasa mohli vyvolať násilie voči americkým občanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona