Fortuna liga: Podbrezovú naladili dve víťazstvá, Žilina chce tri body

NETKY.SK • 15 August 2014, 17:08 • 2 min
Fortuna liga: Podbrezovú naladili dve víťazstvá, Žilina chce tri body

BRATISLAVA - Futbalisti Podbrezovej sa už etablovali medzi slovenskou elitou. Nováčik najvyššej slovenskej súťaže po troch prehrách zaznamenal dve víťazstvá (doma nad Banskou Bystricou 3:0 a v Trnave nad Spartakom 1:0, pozn.) a v neúplnej tabuľke figuruje v konkurencii tucta klubov na 6. mieste Fortuna ligy so šiestimi bodmi.

slovakia

left justify in out

S jedlom rastie chuť a "železiari" by chceli nadviazať na úspešné výsledky zo spomenutých dvoch ostatných zápasov. V sobotu 16. augusta od 16.30 h však privítajú s 11 bodmi lídra ligovej klasifikácie MŠK Žilina, ktorého hráči v doterajších piatich vystúpeniach ešte neprehrali.

 

"Víťazstvá nad Banskou Bystricou a Trnavou a šesť získaných bodov z ostatných dvoch zápasov určite pomôžu každému jednému hráčovi nášho tímu. Chlapci si môžu viac veriť, psychicky sa uvoľniť," citoval podbrezovský klubový web vo videorozhovore slová onedlho 32-ročného stredopoliara Michala Pančíka (nar. 18. augusta 1982). Rodák z Brezna, ktorý hral desať rokov v Banskej Bystrici, pred stretnutím proti Žiline poznamenal: "V sobotu nemáme čo stratiť. Do zápasu pôjdeme s plným nasadením tak ako doteraz, budeme ho chcieť vyhrať. Súperovi nesmieme darovať ani kúsok priestoru na ihrisku. S každým sa dá hrať, my zbrane neskladáme. Chceme podať čo najlepší výkon. So Žilinou si to ideme rozdať, osobne sa na stretnutie veľmi teším." 

 

Úplne iné ciele majú v Žiline. "Do Podbrezovej cestujeme s cieľom vyhrať," citovala oficiálna internetová stránka MŠK slová 20-ročného stredopoliara Jaroslava Mihalíka. Tréner spod Dubňa Adrián Guľa sa naposledy musel uspokojiť s bezgólovou remízou v ligovom vystúpení na Štiavničkách proti Banskej Bystrici. "Čaká nás ďalší ligový zápas na pôde súpera. V Podbrezovej to bude zasa dobrá skúška pre mužstvo - ako zareaguje na to, že sa nám naposledy nepodarilo doviesť stretnutie do víťazného konca. Pracovitosť a výkon v tom zápase proti Dukle nám však dáva nádej, že znovu môžeme pomýšľať na víťazstvo," skonštatoval A. Guľa a dodal: "Do sobotňajšieho duelu ideme skromne a pokorne, ale s dostatočným sebavedomím. Pokiaľ mužstvo tvrdo maká, chlapci idú na dno síl a pracujú tímovo, máme šancu vyhrať aj tento zápas. Vnímame silu súpera, že v predchádzajúcich dvoch kolách sa mu podarilo vyhrať. Preto pred nami stojí dobrá výzva - nováčikovský elán. My sme však pripravení, aby sme hrali s maximálnym nasadením o víťazstvo." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies