Formuláre k priznaniu dani z príjmu za rok 2015 sú už dostupné na portáli FS

NETKY.SK • 30 December 2015, 09:59 • 2 min
Formuláre k priznaniu dani z príjmu za rok 2015 sú už dostupné na portáli FS

BRATISLAVA - Podnikateľov a občanov čaká na budúci rok od januára do konca marca povinnosť podávať priznanie k dani z príjmov za tento rok. Finančná správa (FS) SR na svojej webovej stránke už zverejnila interaktívne formuláre, ktoré možno vypĺňať na počítači. Dostupné sú na www.financnasprava.sk.

slovakia

left justify in out

Ako informovala TASR hovorkyňa FS Patrícia Macíková, potrebné je do nich ešte zapracovať zoznam prijímateľov pre poukázanie 2 % dane. Ten zverejní Notárska komora SR do 15. januára 2016. Následne ho finančná správa do formuláru zapracuje.

 

Na daňových úradoch sú už k dispozícii aj papierové tlačivá daňových priznaní k dani z príjmov určené osobitne pre fyzické a osobitne pre právnické osoby, vrátane poučenia na ich vyplnenie, ako aj tlačivo určené pre daň z motorových vozidiel, vrátane poučenia. Priznanie k tejto dani sa bude podávať do konca januára.

 

Už začiatkom decembra FS zverejnila aj XSD schémy pre softvérové firmy. Určené sú pre tlačivá daňového priznania na daň z príjmov fyzickej osoby typ A verzia 2015, daňového priznania na daň z príjmov fyzickej osoby typ B verzia 2015 a daňového priznania na daň z príjmov pre právnické osoby verzia 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona