Formácia Sad Johny King vydáva album Na horu a dolu

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 08:25 • 2 min
Formácia Sad Johny King vydáva album Na horu a dolu

BRATISLAVA - Slovenská indiepopová formácia Sad Johny King vydala v týchto dňoch album Na horu a dolu.

slovakia

left justify in out

Pôvodne hudobná štvorica pretransformovaná na dvojčlenný projekt ich pripravovala v dvoch rôznych štúdiách - LVGNC pod taktovkou Mareka Rakovického a Lososound za pomoci Erika Lososa Horáka.

 

"Spolupráca s nimi bola veľmi podnetná a prínosná. Myslím, že obaja producenti naše skladby posunuli na úplne inú úroveň a dodali im zaujímavý rukopis. Snažili sme sa však aktívne zapájať do toho, ako budú vo výsledku znieť, aby sme boli všetci spokojní, keďže hudba je istým spôsobom osobná záležitosť," zhodnotila tvorbu speváčka a autorka projektu Mia Žureková.

 

Názov albumu Na horu a dolu má evokovať snahu zoskupenia priniesť nový vietor na scénu a vyšľapať na pomyselný vrchol, z ktorého sa však museli vybrať zase naspäť dolu. "Hudba je niečo, čo nás ako pôvodnú štvoricu spojilo, postupne sa však naše cesty rozišli pre rôzne iné povinnosti či záujmy. Rozhodne som však nechcela, aby naša tvorba zostala ležať niekde v šuplíkoch, pretože sme do nej investovali veľa energie a bolo by mi ľúto, keby sa nedostala k ľuďom. Aj preto sa album volá tak, ako sa volá a považujem ho za bodku, ktorú sme dopriali sami sebe aj našim fanúšikom," dodala Mia.

 

Album Na horu a dolu ponúka deväť autorských piesní vrátane už skôr zverejnených singlov Priestor a Cestou, novinku Napojení aj jednu skrytú živú nahrávku. "Písala a skladala som ich ako osobné spovede. Hovoria o tom, čo sa udialo mne, ale aj o tom, čo sa deje v spoločnosti. Jedna z piesní je napríklad reakciou na rozmáhajúci sa extrémizmus, iné sú o priateľstvách či nespravodlivosti v živote. No so slovami sa hrám tak, aby sa každý dokázal s piesňami stotožniť aj z vlastného uhla pohľadu," opísala Mia, ktorá stojí za všetkými textami na albume a na väčšine skladieb sa podieľala aj hudobne. Album okrem nej autorsky zastrešili aj Lukáš Molnár a Roman Tokár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona