Formácia Fleetwood Mac vydá reedíciu albumu Mirage

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 17:22 • 2 min
Formácia Fleetwood Mac vydá reedíciu albumu Mirage

LONDÝN - Britsko-americká rocková kapela Fleetwood Mac vydá 29. júla reedíciu svojho trinásteho štúdiového albumu Mirage (1982).

slovakia

left justify in out

Nahrávka bude dostupná v rozšírenej a deluxe verzii, pričom k obom bude patriť bonusové CD s 20 skladbami, medzi ktorými bude napríklad coververzia skladby Blue Monday od Fatsa Domino. Okrem toho budú obsahovať aj živé vystúpenia, skoré verzie skladieb z albumu, vystrihnuté časti, unikátne nahrávky či piesne If You Were My Love a Smile At You. Mirage je nasledovateľom albumu Tusk (1979), ktorého zremastrovanú verziu skupina uviedla na trh vlani v decembri.


Kapela Fleetwood Mac vznikla v roku 1967 a vystriedalo sa v nej množstvo hudobníkov, pričom jedinými stálymi členmi sú basgitarista John McVie a bubeník Mick Fleetwood, ktorého meno je aj v názve skupiny. V súčasnosti v kapele pôsobia aj Christine McVie (klávesy, akordeón, spev), Lindsey Buckingham (gitara, klávesy, spev) a Stevie Nicks (spev). Komerčne najúspešnejšími nahrávkami skupiny sú albumy Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977) a Tango In The Night (1987). Nahrávka Rumours je dokonca v desiatke najpredávanejších albumov všetkých čias. V roku 1998 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v tom istom roku si na BRIT Awards prevzala ocenenie za mimoriadny prínos hudbe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies