Forlan tvrdí, že si v HSBC peniaze neukrýval

NETKY.SK • 10 Február 2015, 14:15 • 2 min
Forlan tvrdí, že si v HSBC peniaze neukrýval

MONTEVIDEO - Uruguajský futbalista Diego Forlan odmietol obvinenia z ukrývania peňazí a neplatenia daní. Meno 35-ročného útočníka sa objavilo na zozname, ktorý zverejnilo Medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov (ICIJ).

slovakia

left justify in out

ICIJ tvrdí, že švajčiarska vetva britskej banky HSBC dlhé roky pomáhala svojím bohatým klientom vyhýbať sa plateniu daní a spravovala čierne kontá desiatkam tisíc zákazníkov z celého sveta, vrátane zločincov a obchodníkov so zbraňami, ale aj známych podnikateľov, politikov, športovcov a iných celebrít.
     

Podľa informácií ICIJ sa Forlan stal klientom HSBC v roku 2006, keď v Španielsku obliekal dres Villarrealu. Jeho meno je spojené so štyrmi bankovými kontami, na ktorých bolo uložených a skrytých 1,2 milióna eur.
     

"Chcem každého ubezpečiť, že moje financie vždy boli v riadnom poriadku a v súlade s daňovými zákonmi krajín, v ktorých som žil, pracoval a vlastnil majetky," uviedol Forlan na vlastnom oficiálnom webe.
     

Škandál okolo banky HSBC sa začal v roku 2007, keď jej bývalý zamestnanec, IT expert Herve Falciani, nelegálne získal údaje o klientoch a účtoch. Tie o rok neskôr postúpil francúzskym úradom, ktoré celú záležitosť s podozrením na daňové úniky začali vyšetrovať. V roku 2010 odovzdali ďalším krajinám dôverné zoznamy ich občanov, klientov HSBC, ktorí sa tiež mohli dopustiť daňových deliktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona