Ford vytvorí s indickou Mahindrou spoločný podnik na posilnenie pozície v Indii

NETKY.SK • 1 Október 2019, 18:04 • 2 min
Ford vytvorí s indickou Mahindrou spoločný podnik na posilnenie pozície v Indii

NAÍ DILLÍ - Americká automobilka Ford a indická Mahindra & Mahindra vytvoria spoločný podnik na vývoj, predaj a distribúciu áut značky Ford na indickom trhu. Uviedli to v utorok firmy v spoločnom vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Od spojenia síl s indickou spoločnosťou si Ford sľubuje posilnenie svojej pozície na významnom automobilovom trhu. Americká značka pôsobí v Indii od roku 1995, indickému trhu s autami však v súčasnosti dominujú ázijské značky ako Suzuki a Hyundai.

 

Obe firmy rokovali o vytvorení spoločného podniku niekoľko mesiacov. Väčšinu v podniku v hodnote 275 miliónov USD (252,34 milióna eur), ktorý by mal začať fungovať v budúcom roku, bude kontrolovať indická firma (51 %). Ford bude kontrolovať zostávajúci 49-percentný podiel.

 

 

Okrem vývoja, predaja a distribúcie áut značky Ford na indickom trhu by spoločný podnik mal obidvom automobilkám umožniť dodávať svoje autá vrátane elektrických modelov na ďalšie rozvíjajúce sa trhy.

 

(1 EUR = 1,0898 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies