Ford v štvrtom kvartáli skončil v čistej strate 783 miliónov USD

NETKY.SK • 26 Január 2017, 15:36 • 2 min
Ford v štvrtom kvartáli skončil v čistej strate 783 miliónov USD

DETROIT - Americká automobilka Ford Motor Co. za október až december vykázala čistú stratu, pričom išlo o jej prvú kvartálnu stratu za sedem rokov.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvodom bola penzijná účtovná zmena, ale aj náklady súvisiace so zrušením výstavby závodu na malé autá v Mexiku. Automobilka vo štvrtok informovala, že za štvrtý kvartál eviduje čistú stratu 783 mil. USD, pričom v rovnakom období predošlého roka to bol zisk 1,9 mld. USD.

 

Hlavným dôvodom straty bola úprava penzijných záväzkov o 3 mld. USD, ale na kvartálny výsledok vplývala aj negatívna položka v sume 200 mil. USD súvisiaca so zastavením výstavby závodu v Mexiku. Ford za štvrtý kvartál vykázal stratu 20 centov na akciu, ale bez zohľadnenia jednorazových položiek dosiahol zisk 30 centov na akciu. Upraveným ziskom na akciu automobilka nenaplnila očakávania trhu. Analytici oslovení spoločnosťou FactSet totiž odhadovali, že bude v sume 31 centov na akciu. Kvartálne tržby Fordu klesli o 4 percentá na 38,7 mld. USD. 


Automobilka však napriek strate za október až december vykázala veľmi dobré výsledky za celý rok 2016. Firma za vlaňajšok dosiahla druhý najlepší zisk pred zdanením vo svojej histórii, a to v objeme 10,4 mld. USD a čistý zisk 4,6 mld. USD. 


(1 EUR = 1,0743 USD) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies