Ford v septembri dočasne zastaví výrobu v Rumunsku

NETKY.SK • 30 August 2013, 16:35 • 2 min
Ford v septembri dočasne zastaví výrobu v Rumunsku

BUKUREŠŤ - Americká automobilka Ford Motor na budúci mesiac dočasne zastaví výrobu vo svojom rumunskom závode na sedem dní pre pokles odbytu v Európe. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Európsky trh je stále veľmi slabý," uviedla hovorkyňa rumunského závodu Ana Maria Timisová. Pripomenula, že zatiaľ čo vlani Ford predal v Európe 14 miliónov áut, pred piatimi rokmi to bolo 18 miliónov vozidiel. "Dočasné zastavenie výroby však nepredstavuje žiadny veľký problém, je to bežná záležitosť," dodala.

Rumunský závod Fordu má 4000 zamestnancov a väčšina jeho produkcie, presnejšie 95 %, sa vyváža, a to najmä do Británie, Nemecka, Francúzska, Talianska a Španielska.  Okrem toho Ford vyrába v Rumunsku aj motory, ktoré exportuje do Číny.

Americká automobilka investovala 800 miliónov eur do závodu v rumunskom meste Craiova, ktorý prevzala v roku 2008 a od minulého roka tam vyrába modely B-Max.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies