Ford Sollers otvoril závod na výrobu motorov v Rusku

NETKY.SK • 4 September 2015, 09:54 • 2 min
Ford Sollers otvoril závod na výrobu motorov v Rusku

MOSKVA - Firma Ford Sollers, ktorá je spoločným podnikom americkej automobilky Ford v Rusku, otvorila v krajine závod na výrobu motorov, ktorej vybudovanie stálo 275 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Závod na výrobu motorov znamená, že výroba áut firmou Ford Sollers v Rusku bude menej závislá od dovážaných dielov a výkyvov kurzu ruskej meny. Ford plánuje do roku 2020 dosiahnuť to, že 60 % výdavkov na výrobu áut v Rusku bude vynakladať na ruskom trhu. To bude znamenať, že bude mať nárok na také výhody, ako sú nižšie dovozné clá na diely pre automobily.

 

Nový závod v Tatarstane, ktorý Ford Sollers otvoril vo štvrtok, má výrobnú kapacitu 105 tis. motorov ročne, pričom ju môže zvýšiť na 200 tis. motorov ročne. Prinajmenšom 30 % vozidiel Ford vyrábaných v Rusku, vrátane modelov Ford Fiesta, Ford Focus a Ford EcoSport, bude mať motory vyrobené v ruskom závode.

 

Ruský automobilový trh po dlhom období rastu o viac ako 10 % ročne v roku 2014 prudko klesol, keďže ekonomika krajiny sa zmenšila a rubeľ oslabil. Predaj značky Ford na ruskom trhu počas januára až júla tohto roka klesol o 52 %. Pokles ruského automobilového trhu najviac postihol výrobcov áut pre stredné vrstvu zákazníkov a automobilky, ktoré sú vysoko závislé od dovážaných dielov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies