Ford sa snaží dostat´do servisu až 465.000 áut po celom svete

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 19:19 • 2 min
Ford sa snaží dostat´do servisu až 465.000 áut po celom svete

DETROIT - Americká automobilka Ford zvoláva do servisov na celom svete 465.000 svojich vozidiel. Dôvodom je možný únik paliva z nádrže, ktorý môže spôsobiť požiar. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tento problém sa týka modelov Fusion, Explorer, Taurus, Flex, ako aj modelov určených pre políciu: Police Utility a Police Interceptor, a tiež vozidiel Lincoln MKS, MKT a MKZ. Všetky autá boli vyrobené v tomto roku.

Podľa automobilky Ford majitelia týchto modelov môžu zacítiť benzín, alebo si môžu všimnúť pod autom škvrnu. Automobilka nemá síce hlásený žiadny prípad požiaru, či úniku paliva, ale rozhodla sa problematické autá skontrolovať. Približne 390.000 týchto vozidiel si kúpili zákazníci v USA, ďalších 23.000 jazdí po cestách v Kanade a 7600 v Mexiku. Zvyšné modely firma dodala zákazníkom v Európe, v Južnej Amerike, Ázii a iných častiach sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies