Ford sa rozhodol, že v Rusku bude vyrábať už len úžitkové vozy

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 15:07 • 2 min
Ford sa rozhodol, že v Rusku bude vyrábať už len úžitkové vozy

MOSKVA - Z Ruska sa sťahuje tradičná americká automobilka Ford, ktorá fungovala pod názvom Ford Sollers. Motory ako aj montážne linky na výrobu karosérii pre osobné automobily sa úplne zatvoria. Tento radikálny prístup sa Ford rozhodol realizovať po tom, ako výsledky predaja za tento rok nevystúpili na plánovanú hodnotu.

slovakia

left justify in out

Takýmto spôsobom sa snaží spoločnosť obmedziť výrobu automobilov. Po odchode amerického koncernu prevezme kontrolu ruský Sollers. Podľa najnovších zdrojov sa uvádza, že Ford sa rozhodol o vyradenie závodov po revízii svojich nerentabilných prevádzok.

 

img

 

Tento krok je súčasťou reštrukturalizácie, v rámci ktorej prevezme kontrolu nad podnikom ruská spoločnosť Sollers.

Zdroje z priemyslu za tento mesiac avizovali, že Ford uvažuje o zatvorení ruských závodov, čo by následne viedlo k prepúšťaniu tisícok zamestnancov. Združenie európskych podnikov odhaduje, že predaj nových automobilov v Rusku počas tohto roka vzrastie o 3,6 %, čo do celkových výsledkov predstavuje spomalenie oproti minulému roku. Aj z tohto dôvodu sa Američania rohodli pre tak radikálny prístup. Po reštrukturalizácii sa spoločnosť zameria najmä na úžitkové automobily. na koniec júna je naplánovaný koniec výroby osobných automobilov v Rusku.

 

 

"Nová štruktúra Ford Sollers podporuje globálnu stratégiu Fordu na expanziu vedúcej pozície v oblasti úžitkových vozidiel a podnikanie v Európe v tých segmentoch trhu, ktoré ponúkajú lepšiu návratnosť investovaného kapitálu," vyjadril sa Steven Armstrong, prezident spoločnosti Ford of Europe.

 

"Ruský trh s osobnými vozidlami bol v ostatných rokoch pod značným tlakom, pričom jeho zotavenie bolo pomalšie, než sa očakávalo, a došlo k jeho posunu smerom k segmentom lacnejších osobných vozidiel," dodal na záver.

 

img

 

V roku 2002 v Petrohrade sa stal Ford prvou zahraničnou spoločnosťou, ktorá spustila svoju montážnu linku v krajine. Po deviatich rokoch sa už o spoluprácu prihlásil podnik Sollers. Podiel novej spoločnosti bol síce rozdelený rovnomerne, ale Ford mal pod kontrolou hlavné smerovanie a akcie. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona