Ford presunie výrobu modelu Focus z USA do Číny

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 09:32 • 2 min
Ford presunie výrobu modelu Focus z USA do Číny

DETROIT - Spoločnosť Ford chce presunúť výrobu malých áut Focus z USA do Číny, kde už tento model vyrába pre miestny trh.

slovakia

left justify in out

Automobilka o tom informovala v utorok. Výroba áut Ford Focus bude pokračovať v Európe, odkiaľ automobilka plánuje niektoré verzie modelu exportovať do USA.

 

Predaje malých áut v USA prudko klesajú, čo núti firmy znižovať náklady súvisiace s ich výrobou. Ako uviedol prezident spoločnosti Ford pre globálne operácie Joe Hinrichs, presunom výroby do Číny a upustením od plánov na výrobu vozidiel Focus v Mexiku automobilka ušetrí zhruba 1 mld. USD.

Amrický prezident Donald Trump opakovane kritizoval Ford za to, že autá určené pre domáci trh vyrába v zahraničí. Ford však tvrdí, že pracovné miesta v USA zachová, keďže závod v Detroite ešte tento rok transformuje na výrobu pickupu Ford Ranger a športovo-úžitkového vozidla Ford Bronco.

(1 EUR = 1,1156 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies