Ford investuje do troch závodov v Michigane vyše miliardu dolárov

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 08:49 • 2 min
Ford investuje do troch závodov v Michigane vyše miliardu dolárov

DETROIT - Americká automobilka Ford investuje vyše miliardu dolárov do troch závodov v štáte Michigan. Okrem modernizácie závodov by investícia mala vytvoriť vyše 100 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Ford dnes oznámil, že do troch závodov investuje celkovo 1,2 miliardy USD (1,11 miliardy eur), z toho väčšina bude smerovať do závodu vo Wayne, kde automobilka plánuje vyrábať SUV model Bronco a pickup Ranger. V súčasnosti sa tu vyrábajú malé autá, ktorých produkcia bude presunutá do Mexika. Na tlak nového prezidenta Donalda Trumpa sa Ford rozhodol ustúpiť od výstavby nového závodu v Mexiku, v tom existujúcom však bude vo výrobe malých áut pokračovať. Závod vo Wayne by mal získať okolo 850 miliónov USD. Zhruba 150 miliónov USD získa aj závod na výrobu motorov pri Detroite, kde chce Ford vytvoriť nových 130 pracovných miest. Ďalších 200 miliónov USD plánuje Ford investovať do dátového centra, ktoré bude uchovávať informácie získané z autonómnych a prepojených vozidiel a bude sa nachádzať na území závodu Fordu na okraji Detroitu vo Flat Rock. Už v januári Ford oznámil, že do modernizácie tohto závodu investuje 700 miliónov USD.

 

(1 EUR = 1,0859 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona