Forbes zverejnil najlepšie zarábajúcich športovcov dekády

NETKY.SK • 25 December 2019, 19:33 • 2 min
Forbes zverejnil najlepšie zarábajúcich športovcov dekády

BRATISLAVA - Najlepšie zarábajúcim športovcom desaťročia je podľa známeho magazínu rodák z Grand Rapids, ktorý si od roku 2010 polepšil o 915 miliónov amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Takmer miliarda 

V tesnom závese za  Floydom Mayweatherom, ktorý má už 42 rokov, skončili najslávnejší futbalisti súčasnej doby - Portugalčan Cristiano Ronaldo (800 mil. USD) a Argentínčan Lionel Messi (750 mil. USD). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today, Rolls Royce was the choice.

Príspevok, ktorý zdieľa Floyd Mayweather (@floydmayweather),

 

Súčasne futbalové hviezdy v závese
"Mayweather získal viac ako 500 miliónov dolárov vďaka dvom zápasom, ktoré absolvoval v rokoch 2015 a 2017 proti Mannymu Pacquiaovi a Conorovi McGregorovi," vysvetľuje Forbes, v ktorého rebríčku sa spočítavajú príjmy športovcov z rôznych zdrojov. Ronaldovi pomohli k druhej pozícii aj zisky zo sociálnych sietí Facebook a Instagram. Tretí Messi naopak profituje zo svojej súčasnej mzdy v FC Barcelona, keďže v roku 2019 je najlepšie plateným športovcom v kolektívnych odvetviach.

 

 

Do top 5 aj LeBron a Roger
Na štvrtom mieste so zárobkom 680 miliónov USD figuruje americký basketbalista LeBron James, ktorý si aktuálne oblieka dres Los Angeles Lakers v zámorskej NBA. Piata priečka patrí tenistovi Rogerovi Federerovi (640 mil. USD). Švajčiar si zabezpečil miestenku medzi "smotánkou" vďaka vlaňajšej lukratívnej zmluve so spoločnosťou Uniqlo, ktorá mu v priebehu desaťročia prinesie 300 mil. USD.

 

img

 

Druhá polovica prvej desiatky
Na šiestom a siedmom mieste sa umiestnili dvaja americkí golfisti - Tiger Woods (615 mil. USD) a Phil Mickelson (480 mil. USD). Filipínsky boxer Manny Pacquiao je ôsmy so zárobkom 435 miliónov amerických dolárov, čo je "iba" o desať miliónov viac ako pribudlo na konto americkému basketbalistovi Kevinovi Durantovi. Toho v tejto sezóne NBA bohužiaľ na palubovkách vidieť nemôžeme, pretože v lete podstúpil operáciu nohy, ktorá ho vyradila najmenej na rok. Najlepšiu desiatku dopĺňa šesťnásobný majster sveta v motoristickom seriáli F1 Brit Lewis Hamilton so sumou 400 mil. USD.

 

img


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona