Forbes si posvietil na logistiku a počasie počas MS 2014

NETKY.SK • 2 December 2013, 13:47 • 2 min
Forbes si posvietil na logistiku a počasie počas MS 2014

RIO DE JANEIRO - S blížiacim sa piatkovým žrebom skupinovej fázy budúcoročných futbalových MS v Brazílii zaznieva čoraz viac špekulácií, čo sa týka šancí jednotlivých účastníkov v závislostí od výsledku losovania.

slovakia

left justify in out

Okrem výkonnostného zaradenia predovšetkým európskych reprezentácií, ktoré sa v závislosti na rôznych zhodách náhod môžu ocitnúť aj v tzv. skupinách smrti, si známy časopis Forbes citujúc niektoré pasáže redaktorov World Soccer zobral na mušku vplyv logistiky a geografických atribútov na konečný rezultát svetového šampionátu.

Forbes poukazuje na to, že problém môže byť nielen vo vzdialenosti medzi dejiskami, ale aj v počasí v jednotlivých regiónoch Brazílie. Posvietil si najmä na E-skupinu turnaja. "Nešťastníkom" v tejto skupine bude predovšetkým krajina, ktorú vyžrebujú na pozíciu E4. Tá začne turnaj duelom v Porto Alegre, kde je priemerná teplota v čase podujatia 20 stupňov Celzia. Následne sa musí presťahovať do 340 míľ vzdialenej Curitiby (okolo 19 °C) a na posledný zápas skupiny absolvovať 1700 míľ dlhú cestu do Manaus, ktorý sa nachádza v srdci amazonského pralesa a kde pri priemernej teplote viac ako 32 °C dosahuje vlhkosť vzduchu hodnotu až 83 %. Naproti tomu tím z pozície E2 nalieta v skupinovej fáze až o polovicu menej a všetky tri stretnutia odohrá konštantne v príjemnej teplote okolo 26 °C.

Forbes sa zameral aj na šance usporiadateľskej krajiny triumfovať na domácich MS a priniesol ďalšie geografické štatistické porovnanie. Kým Španieli nalietali počas MS 2010 v JAR 3007 míľ, "kanárikov" by v prípade, že by sa dostali až do finále, čakala takmer raz taká porcia - približne 5500 míľ.

Žreb základných skupín šampionátu bude už v piatok 6. decembra o 18.00 h SEČ v Costa do Sauípe v brazílskom štáte Bahia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies