Forai podá vo štvrtok trestné oznámenie na Beblavého

NETKY.SK • 23 September 2015, 17:40 • 2 min
Forai podá vo štvrtok trestné oznámenie na Beblavého

BRATISLAVA - Bývalý generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcel Forai podá vo štvrtok trestné oznámenie na poslanca Miroslava Beblavého (Sieť) za ohováranie.

slovakia

left justify in out

"Zároveň sa budem brániť v občiansko-právnom spore na súde," uviedol vo svojom stanovisku.


Útok na svoju osobu zo strany poslanca Beblavého považuje Forai za predvolebnú kampaň. "Nechcem, aby touto predvolebnou kampaňou trpela Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá počas môjho vedenia urobila viacero dôležitých reforiem a systémových krokov prospešných pre celý systém zdravotného poistenia," konštatoval.


Bývalý generálny riaditeľ požiadal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby objektívne skontroloval všetky zmluvy, ktoré poisťovňa podpísala s firmami, v ktorých pôsobila Anna Sučková od roku 2004, keď bola podpísaná prvá zmluva. Týmto krokom chcel Forai podľa jeho slov dokázať, že sa nedopustil ničoho nezákonného.


Zároveň vyzval poslanca Beblavého, aby si prestal na značke VšZP robiť predvolebnú kampaň. "Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií aj napriek mojej demisii, konať môže a teda môže rozhodnúť, či som bol alebo nebol v konflikte záujmov," podotkol Forai.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona