Footgolfové MS v Argentíne premiérovo aj so slovenskou účasťou: Reprezentovať bude aj Kozák ml. a Fodrek

NETKY.SK • 7 Január 2016, 15:06 • 2 min
Footgolfové MS v Argentíne premiérovo aj so slovenskou účasťou: Reprezentovať bude aj Kozák ml. a Fodrek

BUENOS AIRES - Na 2. majstrovstvách sveta vo FootGolfe, ktoré sa uskutočnia v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires, sa premiérovo predstaví aj reprezentácia Slovenska.

slovakia

left justify in out

V päťčlennom tíme sú dvaja bývalí futbaloví reprezentanti Ján Kozák ml. a Branislav Fodrek, ktorým sekundujú tiež bývalí futbalisti Tomáš Bartko, Juraj Gubáni a Tomáš Tengeri. Na šampionáte v Argentíne sa zúčastňuje 230 hráčov z 26 krajín, súťaží sa v kategórii jednotlivcov i tímov, ktorá sa koná po prvý raz. Každý hráč najprv absolvuje dve kolá počas štyroch dní. Hráči sú rozdelení do dvoch skupín, do finále jednotlivcov postúpi 144 najlepších. Do súťaže družstiev zasiahne 21 tímov, zložených aspoň zo štyroch hráčov. Na základe výsledkov prvého hracieho dňa obidvoch skupín postúpi do finále súťaže tímov 8 štátov.

 

Slovenská výprava pricestovala do dejiska v pondelok 4. januára v ranných hodinách. Ubytovala sa v mestečku Pilar na predmestí Buenos Aires, kde sa odohrávajú footgolfové majstrovstvá sveta. "Hneď v deň príletu sme si zatrénovali a v prvý turnajový deň to rozpálime," citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová majstra Slovenska 2015 vo footgolfe Jána Kozáka ml., ktorý je po MS 2010 vo futbale teraz na svojom druhom svetovom šampionáte. "Ihrisko je výborne pripravené. Každá jamka má ťažší kop, nechcem hovoriť, ktorá je ťažšia alebo ľahšia. Budem rád, ak v prvom dni zahrám pod par," priznal po tréningu v 30-stupňovej horúčave Ján Kozák ml.

 

Na otvárací ceremoniál priniesol putovnú víťaznú trofej historicky prvý majster sveta v súťaži jednotlivcov Maďar Béla Lengyel zo šampionátu 2012 na ihrisku v Kisoroszi. Všetci slovenskí reprezentanti na MS 2016 nastúpia do akcie v Buenos Aires už v prvý hrací deň. Predpoveď počasia nie je priaznivá: bude pod mrakom, silnejší vietor, čo sťažuje kopy. Od výkonu bude závisieť, či sa dostane Slovensko do záverečnej súťaže tímov. "Krajiny, ktoré majú 16 hráčov, majú výhodu, pretože do postupovej kvalifikácie sa ráta výsledok štyrom najlepším z prvého hracieho dňa. My sme piati, takže potrebujeme zahrať dobrý priemer. Myslím si, že máme na to," skonštatoval 35-ročný Ján Kozák ml.

 

Footgolf je nový svetový fenomén, ktorý spája futbal s golfom. Hrá sa nohami, s futbalovou loptou číslo 5. Cieľom je umiestniť ju s čo najnižším počtom kopov do jamiek s priemerom 53 cm na trávnatom ihrisku a podľa pravidiel golfu. Jamiek pre jednu hru je 18 a par znamená 72 kopov. Nižší počet sa definuje ako pod par, vyšší ako nad par. Každý hráč absolvuje svoju hru v štvorčlennej skupine, nazývanej flight. Hra trvá približne dve hodiny, počas ktorej absolvujú aktéri trasu 3 - 6 kilometrov, podľa profilu ihriska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies