Foo Fighters zverejnili skladbu Congregation

NETKY.SK • 31 Október 2014, 13:27 • 2 min
Foo Fighters zverejnili skladbu Congregation

BRATISLAVA - Americká kapela Foo Fighters zverejnila skladbu Congregation. Hudobníci nahrali novinku v štúdiu Southern Ground v Nashville spolu so Zacom Brownom.

slovakia

left justify in out

Ide o tretiu skladbu, ktorú formácia zverejnila z očakávaného albumu Sonic Highways, pričom predtým ponúkli piesne Something from Nothing a The Feast and the Famine.

 

 

 

Štúdiovka by mala vyjsť 10. novembra a bude obsahovať osem skladieb, pričom každú z nich nahrali v inom americkom meste. Na počine spolupracovali aj Butch Vig, Steve Albini, Joe Walsh, Joan Jett alebo Preservation Hall Jazz Band. 

 

Kapela k spomínanému albumu nakrútila aj rovnomenný dokumentárny seriál. Projekt má osem epizód, ktoré zachytávajú nahrávanie štúdiovky. O réžiu diela sa postaral líder formácie Dave Grohl. 

 

Foo Fighters založil multiinštrumentalista Dave Grohl v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ sedem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) a Wasting Light (2011). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies