Foo Fighters zrušili zvyšok európskeho turné

NETKY.SK • 14 November 2015, 17:34 • 2 min
Foo Fighters zrušili zvyšok európskeho turné

USA - Americká rocková kapela Foo Fighters zrušila zvyšné koncerty svojho európskeho turné.

slovakia

left justify in out

Formácia sa tak pridala k viacerým umelcom, ktorí vzhľadom na piatkové teroristické útoky v Paríži prerušili svoju činnosť. Členovia skupiny o tom informovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "S hlbokým zármutkom a bolesťou v srdci za všetkých v Paríži vám musíme oznámiť zrušenie zvyšnej časti nášho turné. V svetle tohto bezprecedentného násilia, uzavretia hraníc a medzinárodného smútku nemôžeme teraz pokračovať. Nedá sa to inak vysvetliť. Je to šialené. Naše myšlienky a modlitby patria každému, koho zranili alebo kto stratil svojho milovaného," napísali.


Foo Fighters mali vystúpiť ešte v štyroch európskych mestách vrátane francúzskej metropoly, kde sa mali predstaviť 16. novembra. Medzi ďalšie štáty, v ktorých sa kapela nepredvedie, patria Taliansko a Španielsko.


Podľa najnovších informácií si piatkové útoky v Paríži vyžiadali najmenej 128 obetí na životoch a minimálne 300 zranených, pričom stav 80 z nich je veľmi vážny. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS). Útoky sa odohrali v blízkosti futbalového štadióna Stade de France na severe Paríža, kde sa práve hral zápas medzi Francúzskom a Nemeckom, na ktorom bol prítomný aj Francois Hollande. Ďalšie útoky sa stali vo východnej časti metropoly, neďaleko Námestia republiky: boli medzi nimi vyhľadávané kaviarne a reštaurácie, ako aj klub Bataclan, kde bol v osudný večer vypredaný koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal.


David Eric "Dave" Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies