Foo Fighters na Glastonbury nahradia Florence and the Machine

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 14:56 • 2 min
Foo Fighters na Glastonbury nahradia Florence and the Machine

BRATISLAVA - Organizátori britského festivalu Glastonbury, ktorý sa bude konať od 24. do 28. júna v Piltone, oznámili, že namiesto americkej formácie Foo Fighters vystúpi anglická indierocková kapela Florence and the Machine. Dôvodom neúčasti Foo Fighters je zlomenina nohy, ktorú minulý piatok utrpel frontman Dave Grohl.

slovakia

left justify in out

"Po tom, ako sme sa dozvedeli smutnú správu o tom, že Foo Fighters museli zrušiť svoju účasť, existovala len jedna osoba, ktorú sme chceli zavolať, a tou osobou bola Florence Welch. Vždy, keď u nás hrala, tak spravila niečo výnimočné, a vždy sme vedeli, že jedného dňa vystúpi ako headlinerka na Pyramid stagei. Som nadšená, že s naším návrhom súhlasila," uviedla spoluorganizátorka festivalu Emily Eavis. 

 

Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs, s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize. V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál. Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover. Koncom minulého mesiaca vydali tretí album How Big, How Blue, How Beautiful. Formácia, ktorá má na konte aj tri nominácie na Grammy, sa v auguste predstaví na festivale Sziget v Budapešti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona