Foo Fighters mali vystúpiť na udeľovaní Emmy, nedovolili im dohrať celú skladbu

NETKY.SK • 22 September 2015, 13:47 • 2 min
Foo Fighters mali vystúpiť na udeľovaní Emmy, nedovolili im dohrať celú skladbu

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Foo Fighters mala vystúpiť na nedeľnom odovzdávaní televíznych cien Primetime Emmy. Tvrdí to frontman skupiny Dave Grohl s tým, že vystúpenie sa rozhodli zrušiť po tom, ako im predstavitelia televízie Fox odmietli dovoliť odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways (2014), ktorý získal dve Creative Arts Emmy.

slovakia

left justify in out

Grohl najprv o zrušenom vystúpení na udeľovaní Emmy povedal reportérovi portálu TMZ, ktorý sa ho spýtal, prečo sa nezúčastnil na ceremoniáli. "Mali sme hrať na udeľovaní Emmy, ale zrušili nás," odpovedal hudobník, ktorý však neuviedol dôvod zrušenia. Neskôr však kapela vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom zrušenie svojho vystúpenia vysvetlila.

 

"My aj predstavitelia Akadémie televíznych umení a vied sme boli veľmi šťastní a nadšení, že Foo Fighters budú prvou rockovou skupinou, ktorá vystúpi na odovzdávaní cien Emmy. Televízia Fox nám však nedovolila odohrať celú skladbu z dokumentu Sonic Highways. Preto sme sa rozhodli nakoniec nevystúpiť," uviedli členovia skupiny.


David Eric "Dave" Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies