Fontaine dostane po 56 rokoch Zlatú kopačku

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 08:47 • 2 min
Fontaine dostane po 56 rokoch Zlatú kopačku

PARÍŽ - Francúz Just Fontaine dostane po 56 rokoch Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca futbalových majstrovstiev sveta 1958 vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

V tých časoch sa neudeľovalo ocenenie, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa však rozhodla dodatočne mu ho odovzdať. Fontaine si prevezme Zlatú kopačku 11. júna na kongrese FIFA od jej prezidenta Seppa Blattera.

 

Dnes osemdesiatročný Fontaine dal na šampionáte 1958 trinásť gólov a dlho bol najlepším strelcom histórie majstrovstiev sveta. Stále je rekordérom v počte gólov na jednom turnaji. Celkovo sa na MS viackrát ako Fontaine tešili len Brazílčan Ronaldo (15 gólov) a Nemci Gerd Müller a Miroslav Klose (obaja 14). 

 

"Škoda, že sa neudeľovala Zlatá kopačka už v mojich časoch. Mojich 13 gólov na jednom šampionáte je jedinečných, preto sa FIFA rozhodla udeliť mi túto cenu," skonštatoval v rozhovore pre L´Epique Fontaine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies