Fondu rozvoja bývania pribudne do rozpočtu 118 miliónov eur

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:20 • 2 min
Fondu rozvoja bývania pribudne do rozpočtu 118 miliónov eur

BRATISLAVA – Rozpočet Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na tento rok sa navýši o viac ako 118 miliónov eur na približne 292 miliónov eur. Zmenu, ktorú navrhlo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, dnes schválila vláda Roberta Fica (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Asi 103,5 milióna eur by malo pribudnúť do rozpočtu ŠFRB z projektu Jessica II v rámci dočerpania eurofondov na roky 2007 až 2013. Ďalších 14,5 milióna eur by mal získať zo zostatku finančných prostriedkov z predchádzajúceho roka. Na podporu bývania v roku 2015 by tak mal mať štátny fond k dispozícii celkovo vyše 292,5 milióna eur namiesto pôvodne navrhovaných 174,5 milióna eur.

 

Dodatočné financie v objeme 116,6 milióna eur sa použijú predovšetkým na obnovu bytových domov vo forme zateplenia, odstránenia systémových porúch, výmenu výťahov, výmenu spoločných rozvodov, vybudovanie bezbariérových prístupov.

 

"O jeden milión eur sa navýši rozpočet na účel obstarania bytu do vlastníctva fyzických osôb a o 400.000 eur na obnovu zariadenia sociálnych služieb. Navýšením rozpočtu ŠFRB podporí obnovu ďalších 30.000 bytových jednotiek, obstaranie ďalších 23 bytov pre fyzické osoby a obnovu ďalších dvoch zariadení sociálnych služieb," priblížila pre TASR generálna riaditeľka ŠFRB Dana Pištová.

 

Štátny fond rozvoja bývania zabezpečuje podporu v oblasti bytovej politiky a zefektívnenia existujúceho systému podpory bývania, ktorá sa realizuje v prevažnej miere formou poskytovania výhodných dlhodobých úverov. Slúži najmä na vytváranie výhodných podmienok pre obstarávanie nájomného bývania pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, cielenú obnovu bytového fondu, zvýšenie efektívnosti podpory bývania a využitie prostriedkov štrukturálnych fondov Európskej únie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies