Fond pre podporu vzdelávania schválil študentské pôžičky

NETKY.SK • 4 December 2015, 11:24 • 2 min
Fond pre podporu vzdelávania schválil študentské pôžičky

BRATISLAVA - Rada Fondu na podporu vzdelávania schválila 1 482 žiadostí o pôžičku pre študentov vo výške 3 497 100 eur. Ako informovala vedúca oddelenia správy fondu Katarína Mokráňová, fondu doručili 2 419 žiadostí o pôžičku pre študentov vo výške viac ako 5,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Fond mal k dispozícii na študentské pôžičky 3,5 milióna eur. Ako ďalej informovala Mokráňová, priemerná výška žiadanej pôžičky bola viac ako 2 300 eur. Rada pri schvaľovaní prihliadala na zákonom predpísané kritériá, ktoré vychádzajú najmä zo sociálnej situácie žiadateľa. Rada fondu o schválení pôžičiek rozhodla na svojom zasadnutí vo štvrtok 3. decembra.


Žiadateľom, ktorým pôžičku schválili, v priebehu najbližších dvoch týždňov pošlú na podpis zmluvu o pôžičke. Predpokladaný termín vyplatenia prvých pôžičiek je prvá polovica januára 2016. Zoznamy schválených aj neschválených žiadostí sú dostupné na webovom sídle fondu www.fnpv.sk.


Z 2 419 doručených žiadostí Rada fondu neschválila 937. Časť z nich vyradili pre nesplnenie podmienok poskytovania pôžičiek zo zákona, napríklad pre doručenie žiadosti po termíne či duplicitné predloženie alebo nesplnenie iných podmienok. V porovnaní s akademickým rokom 2014/2015 fond na pôžičky pre študentov vyčlenil o 1,1 milión eur menej. Maximálna suma pôžičky ostala na rovnakej úrovni, teda na sume 2 500 eur a pre študentov III. stupňa 5 000 eur. Pre zníženie rozpočtu sa znížil aj počet schválených pôžičiek, v minulom akademickom roku ich schválili 2 008 žiadateľom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies