Fond na podporu kultúry národnostných menšín uverejnil prvú výzvu

NETKY.SK • 21 August 2017, 16:29 • 2 min
Fond na podporu kultúry národnostných menšín uverejnil prvú výzvu

BRATISLAVA - Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik schválila Národná rada SR v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.

slovakia

left justify in out

Organizácie, ktoré môžu preukázať minimálne tri roky pôsobenia v menšinovej kultúre, majú čas na registráciu do 8. septembra 2017 vyplnením a odoslaním registračnej listiny.

 

"Úspešne zaregistrované organizácie sa môžu zúčastniť na zhromaždení organizácií, ktoré volia členov odborných rád fondu a zároveň majú možnosť predkladať návrhy na členov odborných rád," informoval hovorca Ministerstva kultúry SR Jozef Bednár. "Odborné rady budú v nasledujúcich dvoch rokoch posudzovať žiadosti a odporúčať riaditeľovi projekty na podporu vrátane výšky finančných prostriedkov, ktoré majú byť poskytnuté na konkrétny projekt," pripomenul. Zhromaždenie organizácií je naplánované na začiatok októbra.

 

Fond na podporu kultúry národnostných menšín ako verejnoprávna inštitúcia začal svoju činnosť od 1. augusta 2017. Cieľom fondu je podpora kultúry 13 národnostných menšín žijúcich v Slovenskej republike. Na tieto účely má k dispozícii osem miliónov eur zo štátneho rozpočtu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies