Fomenko trénerom Ukrajincov už len do utorka

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 16:57 • 2 min
Fomenko trénerom Ukrajincov už len do utorka

MARSEILLE - Utorňajší zápas Ukrajincov s Poliakmi v Marseille v základnej C-skupine na futbalových ME vo Francúzsku (18.00 h) bude pre Michaila Fomenka rozlúčkový vo funkcii trénera reprezentácie prvej spomenutej krajiny.

slovakia

left justify in out

"Aký by malo zmysel pokračovať, keď sme nesplnili cieľ, s ktorým sme cestovali na toto podujatie?" povedal Fomenko pre domácu televíznu stanicu Football. Na lavičku sa posadil v decembri 2012.

"Necítil som v kabíne takú zomknutosť, aká v nej panovala počas kvalifikácie na kontinentálny šampionát," dodal 67-ročný kouč. ORF pripomenula medializovaný konflikt medzi oporami národného tímu Tarasom Stepanenkom (Šachtar Doneck) a Andrejom Jarmolenkom (Dynamo Kyjev) v ligovom zápase.

 

"Napriek tomu som chcel zachovať v našom tíme pokoj a priateľskú atmosféru. Ako tréner mám zodpovednosť, ku ktorej sa hlásim," vyhlásil Fomenko. K možnému nástupcovi v osobe svojho asistenta Andrija Ševčenka skonštatoval: "Prečo by nie? Má dostatok skúseností aj potrebné odborné vzdelanie."

Ukrajinci sú bez bodu na poslednej priečke v tabuľke a už nemajú šancu odpútať sa z nej. V kvalifikácii skončili tretí v C-skupine za Španielmi a Slovákmi, následne zvládli dvojzápasovú baráž proti Slovincom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona